Nem kell ecsetelnem a mérhetetlen mennyiségű műanyag dolog jelenlétét egy háztartásban és azok hosszútávú következményeit… Most megpróbálkozunk a minket minden nap körülvevő egyszerhasználatos holmik leváltásával, vagy akár a teljes kiiktatásával. Ehhez egy minimális varrós ismeret szükséges, a többit itt elsajátíthatod az alapoktól. A tanfolyam végére megismerkedsz a varrógéppel és öltéseivel, az anyagokkal és eszközökkel, és olyan kedvet kapsz az otthoni varráshoz, hogy ezentúl az ócska függönyben is valami teljesen más potenciált fogsz látni…

Arctisztító korongok

A jelentkezési lapot itt találod: Műanyagmentes Háztartás Kezdő Varró Tanfolyam

A tanfolyam négy alkalmas lesz, heti rendszerességgel, és a következőkkel foglalkozik:

  • 1. nap — PIAC Ezen az első alkalmon megtanulod, hogyan működik és engedelmeskedik neked a varrógép, milyen öltéseket használhatunk, és hogyan varrhatsz egyenesen. Elkészítesz 2 db hálós bevásárló zsákocskát, amibe pl zöldséget tudsz pakolni a nejlonzacskó helyett, és egy textil bevásárló szatyrot, amit összehajtva magaddal vihetsz mindig.
  • 2. nap — UZSONNA Ezen az alkalmon kicsit bonyolítjuk a dolgot, kétrétegű és kifordítós holmikkal. Megtanulsz elkészíteni egy mosható, vízhatlan szalvétát, ami összecsukható, és egy vízhatlan uzsonnás tasakot, tépőzárral bezárhatót, amit magaddal vihetsz a munkába vagy biztonságos egy iskolatáskában is.
  • 3. nap — KONYHA Hogy nehezedjen a dolgod, kör alakú holmikat készítünk ezen az alkalmon, mégpedig gumis edényfedőket, hogy kiváltsd vele a folpackot. 3 db különböző méretben varrjuk meg, egyre jobb leszel, hidd el 🙂
  • 4. nap — FÜRDŐSZOBA Még nőiesebbre vesszük a figurát, és az eddig megszerzett ügyességedet kamatoztatva elkészítesz 3 db kozmetikai korongot egy kis zsákocskával, és egy darab mosható egészségügyi betétet VAGY egy cipzáras neszesszert. Azért vagy-vagy, mert lehet, hogy valaki nem szeretne betétet készíteni.

Hát így épül fel a tanfolyam, színes és izgalmas lesz, igaz? Minden szükséges anyagot én viszek hozzá, hogy a beszerzésével ne kelljen bajlódnod, ám utána otthon bármi másból is elkészítheted: a hálós zsák remek lesz egy régi függönyből, az edényfedő viaszosvászonból, a betét akár régi pólóból is. Mert nem csak a műanyagmentesség a célunk, hanem a környezettudatos élethez az újrahasznosítás is hozzátartozik. Rengeteg szép textilt gyártanak, de rengeteg ötlet rejlik egy turkálós hatalmas szoknyában is, nem? És egy szép paplanhuzatból milyen sok zsákocskát varrhatsz a bevásárláshoz! Próbáljunk meg azzal gazdálkodni, amink van, pénztárcát és környezetet kímélve.

A jelentkezési lapot itt találod: Műanyagmentes Háztartás Kezdő Varró Tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük