Bár a mosható betétekkel jelentősen lecsökkenthetjük a hulladéktermelésünket és így az ökológiai lábnyomunkat is, vannak, akik még kevesebb szemetet szeretnének hagyni maguk után. Erre lehet megoldás a műanyagmentes betét, amely teljes egészében komposztálható, pár hét alatt lebomlik. Nem kell hozzá különleges megsemmisítő központ meg kemencék, egyszerűen apróra darabolod ollóval és az udvari komposztra dobod. Itt a természet elvégzi a többit, remek kis humusz lesz a lebomlott pamutból és a többi hulladékodból.

Miből készül?

Pamutvászonból vagy pamutjerseyből készül, pamutfrottír nedvszívó maggal. Mivel nincs benne vízzáró réteg, legalább 3 réteg frottírt teszek bele, melyek egymásra hajtogatva gondoskodnak a szivárgásmentes védelemről.
Pamut cérnával varrom, így ez is lebomlik a komposzton, ha már kiöregedett a betét.
Mivel műanyag vagy fém patentot sem tartalmaz, egy egyszerű módon marad a helyén: behajtogatva a fehérneműbe.

Mutatom, hogyan kell használni:

Helyezd a betétet a bugyi közepe alá:

Hajtsd be az egyik szárnyat a bugyi közepére:

Majd hajtsd rá a másik szárnyat:

Igazgasd el, hogy fedjék egymást, és kész is. Így összesen 4 réteg pamutvászon és 3 réteg frottír adja a vastagságot.

Van még egy csoport, akik megszerették ezt a betétet: a bringások és a lovasok. Mivel nincs benne patent, sokkal kényelmesebb ezekhez a sportokhoz, így biztosan nem nyom semmi.
Egy elégedett használó ezt írta róla: „Abszolut nem csúszkált. Pisilés után kellett csak kicsit visszaigazítani, de a bugyiban nem csúszkált. A méret is megfelelt, erősebb napokon is bombabiztos volt.”

Ha szeretnéd kipróbálni, válassz a webshopból, vagy kérdezz még üzenetben bátran!

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük