Amikor először találkoztam a mosható betétekkel, első gondolatom az volt: hiszen annyira kézenfekvő, miért nem jutott eszembe előbb? Mondjuk azért sem juthatott eszembe, mert nem foglalkoztam az eldobható intim termékekkel, több mint tíz éve rátaláltam a menstruációs kehelyre és semmi egyébre nem volt szükségem ezen kívül. De lányos anyaként kellett valami másfajta környezetbarát alternatíva is, és a mosható betét remek ötletnek tűnt. Kutattam, olvasgattam róla, aztán szó szerint belevágtam: varrtam pár próbadarabot, aztán egyre többet, próbálgattuk az anyagokat és méreteket, és mostanra elmondhatjuk, hogy mosható betét rajongók lettünk.

Hiszen csak jókat lehet róla mondani:

 • bőrbarát
 • kényelmes
 • nem tartalmaz vegyszert és egyéb káros anyagokat
 • ennélfogva megszünteti a görcsöket és allergiás tüneteket is
 • sokat bírnak
 • szépek
 • ugyanúgy tisztíthatóak, mint a fehérneműink
 • és nem utolsósorban környezetbarátak

Na jó, én még sokáig tudnék róla áradozni, de ezek a témák is mind szóbakerülnek a workshopokon. Ha használod már, akkor azért érdemes eljönnöd, mert mostantól magadnak tudod majd elkészíteni a betéteidet, és a fonó-hangulatú dumálós nőcis estén biztosan te is hallasz valami újat a többiektől. Ha még nem használod, de érdekel, ezen az estén szinte mindent megtudsz a használatáról, az anyagairól, a mosásáról stb, és te is magadnak tudsz készíteni majd otthon.

Ha még sose varrtál varrógéppel, akkor is gyere bátran, gyorsan belejössz és óriási sikerélményt ad, hogy pár óra alatt milyen szépet tudsz alkotni. Minden alkalmon volt valaki, aki először próbálta a varrógépet, és mindegyikük csudaügyes volt és már a varrógép vásárlását tervezik… A legfiatalabb résztvevőnk nem volt még 13 éves, és még csak kézzel varrt eddig, és nagyon hamar ráérzett és nagyon szép betéteket varrt.

Egy ilyen alkalmon 3 db normál betétet készítünk el, pamutvászonból, frottír belsővel és PUL nedvességzáró réteggel, az anyagokat természetesen én viszem, neked semmit nem kell hoznod. Minden apró fogást megmutatok, hogyan lesz szép és jó a betéted, jegyzetelhetsz és fényképeket is készíthetsz, hogy otthon is eszedbejusson és egyedül is tudj dolgozni. A szabásmintát is megkapod, ezt később át is tudod alakítani más méretre magadnak.

Egy szó mint száz, ha kedvet kaptál egy igazán környezettudatos nőcis estéhez, szeretettel várlak a PINKPONILOban.

Jelentkezni az alábbi űrlapon tudsz vagy figyeld a facebook oldalam eseményeit, ott mindig a legfrissebb időpontokat láthatod.

Ha bármi kérdésed felmerül, keress meg bátran, írj itt vagy írj emailt.

2 hozzászólás

  1. kofferbutik says:

   Kedves Mária!

   15-én szerdán van még egy helyünk, fent a menüben találod a részleteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük