Nem kell ecsetelnem a sok felesleges műanyag és a lassan mindent elborító szemétmennyiség káros következményeit. Jó látni, hogy egyre többen ébredünk és megpróbálunk változtatni a megszokott és kényelmesnek tűnő rossz szokásainkon pl a felesleges zacskóhasználaton. Egyre többen használunk bevásárláshoz hálós vagy vászonból készült zsákocskákat, otthon papírtörlő helyett textilkendőket, és még sorolhatnám azt a sok okos megoldást, amivel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat.

És egyre többen vannak, akik szeretnék maguknak elkészíteni ezeket a holmikat. Ha te is közéjük tartozol, szeretettel várlak a májusi workshopjaimon.

Májusban minden pénteken a belvárosi Pinkponilo műhelye ad otthont a KofferButik tanfolyamainak, ahol többféle tematika közül választhatsz:

Mosható menstruációs betétek

Május 3-án 3 db mosható betétet készítünk el együtt, amelynek a szabásmintáját is hazaviheted, hogy magadnak megvarrhasd a készleted.

Május 10-én egy vízálló, mosható szalvétát és egy uzsonnás zsákot készítünk el együtt.

Május 17-én 4 db arctisztító párnácskát és hozzávaló zsákocskát, és egy cipzáras nesszeszert készítünk el.

Május 24-én 3 db gumis textil edényfedőt és 2 db kis textil tárolózsákot készítünk el.

Minden hozzávalót és eszközt mi adunk, neked csak a lelkesedésed és esetleg jegyzetfüzetet meg valami frissítőt kell magaddal hoznod. Ha még sohasem varrtál géppel, ne tartson vissza, megmutatom neked az alapokat és menni fog, hidd el! Eddig még nem volt, akinek ne sikerült volna megbirkóznia a varrógéppel 🙂

Ha szeretnél résztvenni valamelyik workshopon, a részleteket itt találod, a jelentkezési lapot pedig itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük