Sokszor felmerül a környezetbarát tisztítás kérdése, mivel és hogyan varázsolhatunk tiszta otthont durva vegyszerek nélkül. Nagyképűen írhatnám, hogy „olvasói levél”, egy régi barátnőm intézte hozzám ezt a kérdést pár hete:

„Kedves Erika! Látom nálatok is a természetes a természetes. Tanácsot kérnék, te mivel mosol fel? Szeretném, hogy jó illat legyen, de a mosóparfüm-csepegtetés nem jött be (mármint a vízbe). Köszönöm a segítséget. B”

Nálunk a nappali-étkező-konyha-előszoba komplexumban kő van, nem fehér, mert frászt kapnék a folyton meglátszódó maszatoktól… amiből nálunk bőven jut minden napra. Így kényelmesebb a lelkemnek 🙂 Porszívózás után nem nyúlok durva vegyszerekhez, kedvenc környezetbarát „tisztítószereimet” használom: egy nagy vödör meleg vízbe teszek 3-4 evőkanál mosószódát, fél-egy deciliter ecetet, 15-20 csepp illóolajat, és mehet a felmosás. A mosószóda felszedi a koszt, de a vízben nehezen oldódik, ezért jó a meleg víz. Az ecet is segít az oldódásban, ne ijedj meg, hogy pezsegni kezd a víz, mikor beleöntöd! Az ecet a padlót fényessé is teszi, nem engedi, hogy a mosószóda foltokat hagyjon. És fertőtlenít, szagtalanít.Általában levendulát vagy teafaolajat teszek a vízbe, ezek is fertőtlenítenek, és friss és kellemes illatot adnak. De ha nincs illat, minket már az sem zavar rég….:) 
Jó munkát, szép otthont!:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük