Sokszor hallom, hogy azért nem mernek az emberek textiltáskát venni, mert az csak vászon vagy akármi, nincs tartása, hamar tönkremegy és elszakad.
Megértem, aki nem szívesen ad ki pénzt egy szimpla vászonszatyorra, bármilyen szép is. Az ember hosszabb távra vásárol táskát, évekig szeretné hordani, és nem csak dísznek… Most leleplezem, milyen titkok rejlenek a gondosan elkészített kézműves táska belsejében, amik biztosan eloszlatják ezeket az aggályokat!

1. Táskamerevítő bélés

Ez egy vastagabb anyag, amit vasalással ragasztok a textil hátoldalára. Tulajdonképp ezzel kezdődik a táska készítése, nem kevés időt és odafigyelést kívánva tőlem, miközben Sárival már türelmetlenül várjuk, hogy végre nekieshessünk a rajzolásnak…
Vastagabbá, erősebbé teszi a vékony vásznakat is anélkül, hogy merevvé válna, és nem nyaklik-csuklik össze tőle a táska. De nemcsak tartást ad, hanem ellenállóbb lesz az esőben is. Itt a képen egy zöld kordbársony visszáján láthatod, ez a fehér pöttyös-szerű anyag a már rávasalt merevítő.

2. A táskafülek

Ha nem bőr pántot teszek a táskára, hanem én varrom azt is saját anyagából, szintén vasalható közbéléssel erősítem meg, hogy ne nyúljon ki vagy ne szakadjon el.
Ha hevedert használok, a foszló végeit lángba tartva megolvasztom, ellenkező esetben bosszantó meglepetés érhet, mikor elkezd kibomlani a pánt…

3. Táskafülek még

Amikor felvarrom egy táska pántját, 4-5x is átmegyek rajta, hogy biztosan tartson akkor is, ha téglát lóbálsz benne önvédelmi fegyver gyanánt… Ezt a többszörös varrást láthatod a fenti és a lentebbi képeken is.


4. Bélés

A táska bélését pamutvászonból készítem, puha flízre steppelve, hogy ez is növelje a táska tartását és persze puhán védje a holmidat is, például a laptopod vagy tableted. A képen láthatod a függőleges varrásokkal steppelt bélést.

5. Belső zsebek

Ezeket is pamutvászonból készítem a bélés anyagából vagy hozzá passzoló más színből. Gondosan eltisztázom a széleit, hogy ne rongyosodjon ki, sokáig bírja azt a sok apró és fontos holmit, amit belepakolsz. Nálam még zseblámpa és bicska is lapul a belső zsebekben, a szokásos mobil, kulcsok, zsepi, tollak és rágó mellett…
Itt egy zseb belseje látható:

És hogy ne szakadjon le a rengeteg cucc alatt, duplán varrom fel az alját:

6. Cipzár a biztonságért

Nem csak a tolvajoktól védi meg a táska tartalmát, de az olyan táskahajigáló nőktől is, mint jómagam… Szokásom csak úgy lazán ledobni valahova a táskám, ami aztán feldől és persze kiborul. Ha nincs becipzárazva.

És +1:

A kulcstartó karabiner igazi segítségnek bizonyul, amire nem csak a kulcsod rögzítheted, hogy hamar megtaláld az ajtóban toporogva, hanem a neszesszereket is, amiket nálam vásárolsz, hiszen mindegyiken találsz egy kis fülecskét erre a célra.


Na mit szólsz? Volt közte új információ számodra?
Remélem, eloszlattam a bizalmatlanságot a bizonytalankodókban, és mostantól mindenki csak kézműves táskákat akar vásárolni!
Na jó, tudom, ez nem megy ilyen könnyen… Ám azt megígérem, hogy a tőlem vásárolt táskákra garanciát vállalok és azon túl is segítek a javításban és a renoválásban. Szeretettel várlak, fordulj bizalommal hozzám 🙂

Kézműves táskáimat megtalálod a webshopban, vagy ha egyedi elképzelésed van, írj nekem a Kapcsolat menüben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük