Biztos ismeritek ezt a viccet:
Melyik a legsavanyúbb madár? A citromhéja! Hahahaaaa….

A citromlé és a héjában levő olaj jótékony hatásairól sokfelé olvashatunk, most ezt nem is ecsetelem. Csak egy gyors tippet adnék, arra az esetre, ha már kifacsartad, lereszelted a héját, szóval azt gondolod, mindent kihoztál belőle, amit csak lehetett. Mindig tartok a hűtőben egy-két citromhéjat, ha már használhatatlannak tűnik, akkor is.
Az elszíneződött körmöket és ujjvégeket még mindig szépen meg tudja tisztítani, ha a citrom belsejébe nyomkodom-tunkolom.
Fehér ruhák mosásakor a gépbe dobom, szépen fehérít és illatosít. Vigyázat, a mosás végén azonnal ki kell venni, mert elszínezheti a ruhákat!
A mosogató csapját és belsejét fényesre törölhetjük vele, vagy a vágódeszkát, munkapultot fertőtleníti.
De leginkább és legtöbbször a mosogatógépben használom: egyszerűen csak bedobom alulra, vigyázva, hogy a kar forogni tudjon tőle, és mire a mosogatás véget ér, finom citromillat árad a gépből, az olajak pedig kifejtik fertőtlenítő hatásukat.
A citrom és narancs héja is remek tisztítószer-alap ecettel kombinálva: egy befőttesüvegbe tedd bele a citrom vagy narancs héjakat összedarabolva (akár húsostul is), öntsd fel ecettel, zárd le és tedd az ablakba 2 hétre. Ezután leszűrve, hígítva vagy töményen alkalmazva szuper fürdőszobai vagy konyhai takarítószer lesz. Én kicsit hígítva egy spricnibe teszem, ezzel tisztítom a felületeket is.

Ez csak pár gyors ötlet volt, de kíváncsi vagyok, ti mire használjátok még?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük